Gegevens Invullen

Gegevens invullen is de basis van de Milieubarometer. Zonder gegevens, geen CO2-footprint, grafieken en kengetallen. Gegevens invullen doe je per jaar, en optioneel per maand. Je hoeft natuurlijk alleen de voor jouw organisatie relevante gegevens te verzamelen en in te vullen. Maak je invulschermen daarvoor op maat met finetuning.

Inhoudelijke hulp voor het invullen per thema vind je bij Help per thema.

Op deze pagina vind je een overzicht van benodigde gegevens. Je kan deze lijst als referentie gebruiken wanneer je (voor het eerst) de Milieubarometer invult.

Invullen

Kies je ‘Gegevens invullen’, dan ga je naar het invulscherm voor het jaartal in de bovenbalk. Wil je een ander jaartal invullen, wissel dan via de bovenbalk, of voeg eerst het jaartal toe via barometers beheren.

Tip 1: Gegevens worden opgeslagen zodra je het invul-vak verlaat.
Tip 2: Kan je hier geen gegevens invullen, dan kan het zijn dat je niet de juiste rechten hebt. Een beheerder kan je via gebruikersbeheer meer rechten geven.
Tip 3: Ingevulde gegevens zoek? Het kan zijn dat:

  • de browser werd afgesloten terwijl je een gegeven aan het invullen was. Het laatste invulgegeven is dan niet opgeslagen.
  • je je barometer in meerdere schermen open hebt staan. De wijzigingen in het ene scherm zijn in het andere scherm pas zichtbaar als je dat scherm ververst (F5).
  • twee gebruikers dezelfde Milieubarometer invullen en elkaar (per ongeluk) tegenwerken.
  • je per ongeluk naar een andere barometer of ander barometerjaar kijkt.
  • je via een firewall werkt en jouw pc het beveiligingscertificaat van de
    Milieubarometer niet herkent. Jouw ICT ondersteuner kan dat oplossen.

Tips